Stort lager | # Egen utveckling | Kunskap

utan moms/Tullavgift kan tillkomma

Porsche 997.1 Turbo Plenum, OEM spjällhus

DO88


Vi är stolta över att presentera vårt nyutvecklade Plenum för 997. 1 Turbo. Med detta extremt högflödande Plenum kommer prestandan på din 997 generation 1 att öka!- Finns att beställa för både original (74mm) och GT3 (82mm) spjällhus.

I lager

2-4 dagar

€ 449.23
{{ price }}

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension
Artikelnr: DO-TR-150-OEM

Vi är stolta över att presentera vårt nyutvecklade Plenum för 997.1 Turbo.
Med detta extremt högflödande Plenum kommer prestandan på din 997 generation 1 att öka!

- Finns att beställa för både original (74mm) och GT3 (82mm) spjällhus.
- do88 Plenum är Y-format för kraftigt förbättrat flöde. Jämfört med originalplenumet flödar vårt plenum anpassat för GT3 spjällhus 34% bättre! Och vårt plenum anpassat för originalspjällhus flödar 18% bättre!
- Högkvalitetsgjutning med CNC-bearbetade anslutningar.
- Slät insida för bästa luftflöde.
- Levereras med alla nödvändiga tillbehör för montering.

Originalspjällhuset på Porsche 997.1 Turbo är T-format vilket betyder att luftflödet från spjällhuset får en abrupt riktningsförändring när flödet delas till vardera insugsgrenrör. Det känns naturligt att designa ett Y-format plenum istället för det T-fomade "pang in i väggen" desig som originalet har.

Under utvecklingsprocessen av detta plenum spenderades mycket tid på att genomföra flödesanalyser av olika designer på Y-rörets invändiga utformning. Vi utförde både flödesanalyser i vårt CAD-system samt flertalet fysiska tester i vår egna SuperFlow SF-1020 flödesbänk. De fysiska testerna gjordes på prototyper utskriva i våra egna 3D-skrivare.

Resultatet den slutgiltiga designen visade var imponerande, do88 Plenum totalt utklassar orginalplenumet med hela 34% bättre flöde vid samma tryckfall!

För att kunna tillverka den slutgiltiga designen valde vi att göra en högkvalitativ 3D friformsdesignadnad gjutning.
Denna konstruktion ger en kraftig ökning av flöde men inte så mycket extra vikt. Vi designade utsidan av plenumet för att addera så minimalt med vikt som möjligt. do88 Prestanda Plenum väger 0,80 kg (1,76 lb), originalplenumet väger 0,28 kg (0,62 lb) och ett gjutet prestanda plenum från en konkurrent väger 1,19 kg (2,63 lb)!

do88 Prestanda Plenum är en suverän uppgradering både med originalspjällhus (74mm) eller det mer extrema GT3 spjällhuset (82mm).

do88 Prestanda Plenum är Bolt-On med originalspjällhuset ifrån Porsche 997 GT3 (82mm). Men vårt plenum kan även köpas för att monteras tillsammans med originalspjällhuset för Porsche 997.1 Turbo (74mm), då ingår en CNC-bearbetad adapterfläns mellan plenumet och spjällhuset.Tänk på att original delar ofta designas för den effekt bilen har när den lämnar fabriken. Så vid en effektökning över det kan original y-röret göra så att du inte får ur all effekt motorn kan lämna. Så redan vid höjt laddtryck / mjukvaruuppgradering / chipning kommer vårt plenum ge förbättrad prestanda!

do88 Prestanda Plenum säljs som ett komplett paket med alla nödvändiga delar för montering.

När du beställer detta Plenum behöver du göra ett val i rullistan:

Spjällhusstorlek:
Välj vilken storlek. Original 74mm eller GT3 82mm.

Observera att inget spjällhus är inkluderat i detta kit.

Passar:
Porsche 997.1 Turbo
Årsmodeller: 2007-2009

Original ref:99711021570, 99711017771

Detta diagram visar luftflöde vid olika tryckfall för do88 Plenum jämfört med original Plenum:

----------------
Guider & Info

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.